nedeľa 2. decembra 2018

12. Pečená krkovička s červenou kapustou

  1. Ingrediencie:
  • krkovička
  • červená kapusta 2x
  • korenie
  • cesnak
  • cibuľa
  • knedlik
   2. Postup:
  1. Krkovičku umyjeme, prešpikujeme cesnakom a okoreníme (soľ, peper, paprika). Mäsko dáme na plech a podlejeme trochou vody a trochou oleja, pridáme cibuľu rozrezanú na 4 časti a dáme zapiecť na 180 stupňov cca hodinku, pokiaľ nám mäsko nezmäkne. Počas toho ako sa nám mäsko pečie je potrebné občas ho popolievať šťavou.
  2. Pripravíme si kapustu: popražíme si cibuľku do zlatista a pridáme kapustu. Môžeme dať aj trochu kapustovej šťavi alebo len podliať vodou, osolíme a keď sa nám zdá kapusta príliš kyslá  môžete pridať trošku cukru a necháme povariť kým nám kapusta nezmäkne.
Prajem Vám dobrú chuť :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

19. Francúzske zemiaky

  Ingrediencie: zemiaky cibuľa vajíčka 4  parková klobása, špekačky, klobása  korenie na francúzske zemiaky  šľahačková smotana  ...