štvrtok 25. apríla 2019

19. Francúzske zemiaky

  1.  Ingrediencie:
  • zemiaky
  • cibuľa
  • vajíčka 4 
  • parková klobása, špekačky, klobása 
  • korenie na francúzske zemiaky 
  • šľahačková smotana 
    2. Postup: 
  1. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na tenké plátky keďže to budeme vrstviť musíme použiť viac zemiakov. Pripravíme si pekáč alebo zapekaciu misu a na spodok dáme málinko oleja a prvú vrstvu zemiakov. Vajíčka si dáme zatiaľ variť. Nakrájame si 1 veľkú cibuľku na drobno spolu s párkovou klobásou ktorú môžte nakrájať na trochu väčšie časti a pridáme ku zemiakom. Ak už sú vajíčka vychladnuté, ošúpeme ich a cez pučidlo vajíčka pretlačíme tak isto na drobno. Všetko spolu okoreníme a opäť na vrch poukladáme zvyšné zemiaky ktoré môžte jemne posypať korením. 
    2. Pekáč alebo zapekaciu misu prikryjeme ak nemáme vrchnú časť môžeme použiť aj alobal a dáme piecť do rúry na 180 stupňov. Ak budú už zemiačky mäkké prilejeme celú alebo len polovičku smotany kto ako chce a dáme opäť zapiecť tentokrát na 200 stupňov a bez vrchného dielu alebo alobalu nech sa nám smotana krásne zapečie. 

Prajem Vám dobrú chuť :) 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

19. Francúzske zemiaky

  Ingrediencie: zemiaky cibuľa vajíčka 4  parková klobása, špekačky, klobása  korenie na francúzske zemiaky  šľahačková smotana  ...