- Ingrediencie:
- zemiaky
- cibuľa
- vajíčka 4
- parková klobása, špekačky, klobása
- korenie na francúzske zemiaky
- šľahačková smotana
2. Postup:
- Zemiaky ošúpeme a nakrájame na tenké plátky keďže to budeme vrstviť musíme použiť viac zemiakov. Pripravíme si pekáč alebo zapekaciu misu a na spodok dáme málinko oleja a prvú vrstvu zemiakov. Vajíčka si dáme zatiaľ variť. Nakrájame si 1 veľkú cibuľku na drobno spolu s párkovou klobásou ktorú môžte nakrájať na trochu väčšie časti a pridáme ku zemiakom. Ak už sú vajíčka vychladnuté, ošúpeme ich a cez pučidlo vajíčka pretlačíme tak isto na drobno. Všetko spolu okoreníme a opäť na vrch poukladáme zvyšné zemiaky ktoré môžte jemne posypať korením.
2. Pekáč alebo zapekaciu misu prikryjeme ak nemáme vrchnú časť môžeme použiť aj alobal a dáme piecť do rúry na 180 stupňov. Ak budú už zemiačky mäkké prilejeme celú alebo len polovičku smotany kto ako chce a dáme opäť zapiecť tentokrát na 200 stupňov a bez vrchného dielu alebo alobalu nech sa nám smotana krásne zapečie.


Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára