- Ingrediencie:
- 1 hladká múka extra špeciál
- droždie
- 2 Pl cukor
- 1 Čl soľ
- mlieko 500 Ml
- 2Dcl olej
- šunka
- syr v črievku
- kukurica
2. Postup:
- Pripravíme si kvások tj. vlažné mlieko plus droždie a trošku cukru. Múku preosejeme do rýchlokysky, pridáme cukor, soľ, mlieko a olej. Keď je vykysnutý kvások prilejeme do rýchlokysky, vypracujeme cesto dovtedy kým sa nám cesto nebude lepiť a necháme kysnúť.
- Ak už máme cesto vykysnuté dáme si na tablo olej nie múku!! A rozdelíme si ho na 6 bochníkov. Bochník vyformujeme do okrúhleho tvaru kľudne rukou nemusíte vaľkať a rozdelíme si ho na ďalšie menšie časti ako keby sme rezali pizzu tiež na take trojuholníky. Na širšiu stranu dáme šunku, syr v črievku a kukuricu a stočíme.
- Pripravíme si plech s papierom na pečenie, poukladáme rohlíčky a potrieme žltkom. Dávame piecť na 180 stupňov 15 minút.

Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára