streda 28. novembra 2018

8. Plnené rožky z kysnutého cesta


  1. Ingrediencie:
  • 1 hladká múka extra špeciál
  • droždie
  • 2 Pl cukor
  • 1 Čl soľ
  • mlieko 500 Ml
  • 2Dcl olej
  • šunka
  • syr v črievku
  • kukurica
     2. Postup:
  1. Pripravíme si kvások tj. vlažné mlieko plus droždie a trošku cukru. Múku preosejeme do rýchlokysky, pridáme cukor, soľ, mlieko a olej. Keď je vykysnutý kvások prilejeme do rýchlokysky, vypracujeme cesto dovtedy kým sa nám cesto nebude lepiť a necháme kysnúť.
  2. Ak už máme cesto vykysnuté dáme si na tablo olej nie múku!! A rozdelíme si ho na 6 bochníkov. Bochník vyformujeme do okrúhleho tvaru kľudne rukou nemusíte vaľkať a rozdelíme si ho na ďalšie menšie časti ako keby sme rezali pizzu tiež na take trojuholníky. Na širšiu stranu dáme šunku, syr v črievku a kukuricu a stočíme.
  3. Pripravíme si plech s papierom na pečenie, poukladáme rohlíčky a potrieme žltkom. Dávame piecť na 180 stupňov 15 minút.
Prajem Vám dobrú chuť :)


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

19. Francúzske zemiaky

  Ingrediencie: zemiaky cibuľa vajíčka 4  parková klobása, špekačky, klobása  korenie na francúzske zemiaky  šľahačková smotana  ...